POTPORA MLADIM POLJOPRIVREDNICIMA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za provedbu podmjere 6.1. "Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima".

Prihvatljivi prijavitelj: mladi poljoprivrednici koji u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu imaju navršenih 18 godina, a manje od navršenih 41 godinu, a čije gospodarstvo ima ekonomska veličinu od 8.000 - 49.999 €. Mladi poljoprivrednik može biti nositelj/odgovorno osoba u: a) obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, b) obrtu registriranom za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, c) trgovačkom društvu registriranom za obavljanje poljoprivredne djelatnosti u kojem je mladi poljoprivrednik direktor i većinski vlasnik trgovačkog društva u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu i dalje u periodu od najmanje 5 godina od konačne isplate potpore. Korisnik ne smije biti registriran kao nositelj poljoprivrednog gospodarstva duže od 18 mjeseci prije podnošenja zahtjeva za potporu.

Prihvatljive aktivnosti: a) kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemenja i sadnog materijala b) kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih objekata i prostora uključujuići vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade, c) kupnja ili zakup zemljišta, d) kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, e) podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada, f) uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje, g) građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda, h)stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivrede proizvodnje i prerade, i) operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva

Visina potpore: 50.000 € po korisniku u kunskoj protuvrijednosti.

Zahtjevi za potporu mogu se podnositi do 24. veljače 2017. g.

Više informacija na NATJEČAJ ZA PODMJERU 6.1.

Newsletter

Kontakt

Hrvatskih branitelja 31, 21255 Zadvarje

Rad sa strankama:    
Utorak  10:00 - 13:00
Četvrtak 14:00 - 17:00
Osim ponuđenih termina stojimo na raspolaganju i za ostale termine prema dogovoru.
Terenski rad:  Utorak i Četvrtak
  • Tel/Fax: 00 385 21 411 960
  • Gsm: 00 385 99 3555 455

E-mail. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

            Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

logo transparent manji hr

 

Sufinancirano sredstvima pristupnog EU programa IPARD kroz mjeru LEADER

eu flag  leader logo  croatian flag

Ipard.jpg 

 

Nalazite se ovdje: Home Natječaji POTPORA MLADIM POLJOPRIVREDNICIMA