×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/849
Srijeda, 25 Listopad 2017 12:44

PO PRIMJERE DOBRE PRAKSE U LAG ADRION DOŠLI PREDSTAVNICI 22 POLJSKA LAG-a

S ciljem upoznavanja uspješnih primjera EU projekata drugih država članica EU čak 22 predstavnika LAG -ova iz Poljske na čelu s predstavnikom lublinskog vojvodstva posjetila su LAG „Adrion“. LAG „Adrion“ je izabran od strane Ureda vojvodstva koji prati rad LAG -ova, a koji je ujedno i organizator samog putovanja.

Drago nam je što su naše područje posjetili predstavnici čak 22 Lokalne akcijske grupe iz Poljske. LAG "Adrion" ima što pokazati i od nas se ima što naučiti po pitanju korištenja EU fondova. Naš teren je puno zahtjevniji po pitanju proizvodnje i gradnje infrastrukture, ali naši ljudi su snalažljivi i inovativni. Poljaci su to prepoznali i s oduševljenjem razmijenili iskustva s uspješnim proizvođačima i vlasnicima turističkih objekata koji su koristili EU sredstva na području LAG-a "Adrion". - Dragica Roščić, predsjednica LAG-a "Adrion"

Iako se često spominje da po primjere dobre prakse Hrvati trebaju ići u Poljsku, ovaj tjedan upravo se dogodilo suprotno. Premda kolege iz Poljske dulje provode LEADER program itekako su ostali iznenađeni kvalitetnim poljoprivrednim proizvođačima na području LAG – a „Adrion“ koji razvoj svojih gospodarstava baziraju na sredstvima EU fondova. Tako su ovom prilikom posjetili naše članove koji koriste IPARD sredstva i sredstva iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD). Iznenađenje je još veće obzirom na uvid u teški teren i škrto dalmatinsko tlo na kojem su naši članovi uspjeli zasaditi hektarske površine maslina, trešnje i višnje koje u budućnosti imaju namjeru i prerađivati. Također, na licu mjesta su vidjelu obradu zemlje s visokim udjelom kamena mehanizacijom financiranom EU sredstvima na gospodarstvu Prius fructus d.o.o.

Osim dobrih primjera prakse u poljoprivredi naši gosti upoznali su se i sa turističkim razvojem našeg područja. Posjetili su turističke objekte koji su dio svog razvoja financirali sredstvima Ministarstva turizma i Splitsko – dalmatinske županije. Također, posjetili su prirodne ljepote našeg područja, upoznali se sa tradicionalnim robno-stočnim sajmom u Zadvarju, te kušali neizbježne specijalitete od domaćih namirnica. Nakon razmjene iskustva, znanja i prakse, ali i terenskog obilaska područja prema preporuci LAG -a „Adrion“ posjetiti će i ostale LAG -ove u RH.

{gallery}849{/gallery}

Newsletter

Kontakt

Hrvatskih branitelja 31, 21255 Zadvarje

Rad sa strankama:    
Utorak  10:00 - 13:00
Četvrtak 14:00 - 17:00
Osim ponuđenih termina stojimo na raspolaganju i za ostale termine prema dogovoru.
Terenski rad:  Utorak i Četvrtak
  • Tel/Fax: 00 385 21 411 960
  • Gsm: 00 385 99 4369 422, 00 385 99 4369 414

E-mail. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

            Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sufinancirano sredstvima pristupnog EU programa IPARD kroz mjeru LEADER

eu flag  leader logo  croatian flag

Ipard.jpg 

 

OVAJ PROJEKT SUFINANCIRAN JE SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE

LAG reklama označavanje ulaganja

Nalazite se ovdje: Home Novosti Novosti PO PRIMJERE DOBRE PRAKSE U LAG ADRION DOŠLI PREDSTAVNICI 22 POLJSKA LAG-a