Petak, 12 Siječanj 2018 09:23

LAG ADRION SUDJELOVAO NA RADIONICI O PROVEDBI SPORAZUMA O SURADNJI MINISTARSTVA HRVATSKIH BRANITELJA

Dana 11. siječnja 2018. g. djelatnici LAG-a "Adrion" su zajedno sa predsjednicom i saborskom zastupnicom Dragicom Roščić sudjelovali na radionici u organizaciji Grada Imotskog, Braniteljske zadruge Zima i  Referalnog centra Ministarstva hrvatskih branitelja. Tema radionice na kojoj su bili predstavnici Podravke je bila otkup poljoprivrednih proizvoda od poljoprivrednih proizvođača. Naime, cilj Podravke je da u narednih nekoliko godina osigura otkup voća i povrća od strane domaćih poljoprivrednih proizvođača kako iste nebi morala uvoziti, pošto je dosad dio proizvoda koji koristi u proizvodnji morala uvoziti sa stranog tržišta. Ukoliko poljoprivredni proizvođač, zadruga, proizvođačka organizacija ili sl. potpišu Sporazum o otkupu proizvoda sa Podravkom, oni će već kod potpisivanja znati sve uvjete proizvodnje kao i otkupnu cijenu koju će na kraju dobiti za proizveden proizvod.  Sudionici radionice su pokazali da postoji interes suradnje sa Podravkom te je ovo tek prva u nizu radionica i sastanaka koji će se održati kako bi se napravila kvalitetna i dugoročna suradnja temeljena na mogućnostima i uvjetima proizvodnje specifičnim za ovaj kraj u cilju oživljanja poljoprivredne proizvodnje Imotske krajine.

Poljoprivrednici s područja Imotske krajine povećali su svoje kapacitete zahvaljujući LAG-u "Adrion" te sada imaju mogućnost isporuke većih količina proizvoda. U izjavi za HRT predsjednica LAG-a "Adrion" Dragica Roščić naglasila je da jedan dio proizvoda proizvođači u suradnji s LAG-om plasiraju ugostiteljskim objektima za vrijeme turističke sezone, a proizvođači primarnih proizvoda udruživanjem mogu u budućnosti  surađivati s velikim firmama koji će primarni proizvod preraditi.

Newsletter

Kontakt

Hrvatskih branitelja 31, 21255 Zadvarje

Rad sa strankama:    
Utorak  10:00 - 13:00
Četvrtak 14:00 - 17:00
Osim ponuđenih termina stojimo na raspolaganju i za ostale termine prema dogovoru.
Terenski rad:  Utorak i Četvrtak
  • Tel/Fax: 00 385 21 411 960
  • Gsm: 00 385 99 4369 422, 00 385 99 4369 414

E-mail. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

            Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sufinancirano sredstvima pristupnog EU programa IPARD kroz mjeru LEADER

eu flag  leader logo  croatian flag

Ipard.jpg 

 

OVAJ PROJEKT SUFINANCIRAN JE SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE

LAG reklama označavanje ulaganja

Nalazite se ovdje: Home Novosti Novosti LAG ADRION SUDJELOVAO NA RADIONICI O PROVEDBI SPORAZUMA O SURADNJI MINISTARSTVA HRVATSKIH BRANITELJA