30 Studeni 2017 In Novosti

Dana 29. studenog 2017. g. Na temelju članka 10. stavka 9. Zakona o poljoprivredi (»Narodne novine«, broj 30/2015)  objavljen je Pravilnik o provedbi tipa operacije 6.2.1. »POTPORA ULAGANJU U POKRETANJE NEPOLJOPRIVREDNIH DJELATNOSTI U RURALNIM PODRUČJIMA« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. – 2020. g.

Bitno je naglasiti da su prema Pravilniku prihvatljivi korisnici koji zadovoljavaju sljedeće uvjete:

-  ekonomska veličina od najmanje 1.000 EUR;

-  pravne osobe moraju imati najmanje jednog zaposlenika prema satima rada u godišnjem financijskom izvještaju poduzetnika za zadnje odobreno računovodstveno razdoblje;

-  nositelj poljoprivrednog gospodarstva mora biti upisan u Registar poreznih obveznika po osnovi samostalne djelatnosti najmanje godinu dana prije datuma podnošenja Zahtjeva za potporu;

-  nositelj poljoprivrednog gospodarstva mora plaćati doprinose za zdravstveno i mirovinsko osiguranje (izuzev umirovljenika koji ne moraju plaćati doprinose) po bilo kojoj osnovi;

- nositelj diversificirane djelatnosti mora imati plaćene doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje po osnovi poljoprivredne djelatnosti ili dopunske (diversificirane) djelatnosti koja je predmet projekta.

Pravilnik možete pronaći na LINKU.

Za detaljnije informacije dogovorite termin u našem uredu na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ; ili na telefon 021/411-960, 099 4369 422!

29 Studeni 2017 In Novosti

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju produljila je rok za podnošenje Zahtjeva za potporu u okviru Mjere 5, tipa operacije 5.2.1. "Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala".

Krajnji rok za podnošenje Zahtjeva je 02. siječnja 2018. g.

Više o Natječaju možete pronaći OVDJE.

08 Studeni 2017 In Novosti

Jučer, dana 7. studenog 2017. g. u Zadvarju gdje je i sjedište LAG-a „Adrion“ održali smo prvi sastanak sa čak 32 poljoprivrednika koji su dobili privremene odluke o raspodjeli sredstava iz Podmjere 6.3. koja je namijenjena malim poljoprivrednicima u ukupnom iznosu preko 3,6 mil kn.Tema prvog sastanka bila je usmjerena na daljnje aktivnosti koje je potrebno planirati radi uspješne provedbe svih projekata. LAG „Adrion“ odlučio je da će pružiti besplatnu pomoć u provedbi projekata svima kojima će to biti potrebno.

Predsjednica LAG-a „Adrion“ Dragica Roščić naglasila je kako ćemo nakon provedbe i završetka ovih projekata i dalje poticati sve one koji će biti zainteresirani da i dalje koriste sredstva EU fondova za daljnje razvijanje svojih OPG-ova naročito kroz Podmjeru 6.1. „Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima“.

Poljoprivrednici su izrazili velik interes za uključivanje mlađih naraštaja obitelji u OPG te prebacivanje samog OPG-a na njih, što je pravi primjer razvoja i opstanka poljoprivrednih gospodarstava  te ostanka mladih ljudi i obitelji na selu.

Najveći problem sastanka bio je sve poljoprivrednike „uhvatiti“ u jednu sliku. ;-) 

Intenzivan rad ovog LAG-a koji promovira mjere Programa ruralnog razvoja još od 2012. g. i obuhvaća gotovo pola Splitsko - dalmatinske županije, u besplatnom pisanju prijava, edukaciji djelatnika općina i gradova; suradnji s potpornim institucijama, Odjelom za gospodarstvo SDŽ, otvaranjem i opremanjem pomoćnih ureda u Omišu, Zagvozdu i Vrgorcu, organizacijom preko 50-ak događaja s nekoliko tisuća sudionika razlog je i što se u Splitsko – dalmatinskoj županiji prema trenutnim analizama nalazi pola korisnika Podmjere 6. 3. „Potpora  razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ Republike Hrvatske što je oduševilo i samog Ministra poljoprivrede.

Newsletter

Kontakt

Hrvatskih branitelja 31, 21255 Zadvarje

Rad sa strankama:    
Utorak  10:00 - 13:00
Četvrtak 14:00 - 17:00
Osim ponuđenih termina stojimo na raspolaganju i za ostale termine prema dogovoru.
Terenski rad:  Utorak i Četvrtak
  • Tel/Fax: 00 385 21 411 960
  • Gsm: 00 385 99 4369 422, 00 385 99 4369 414

E-mail. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

            Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sufinancirano sredstvima pristupnog EU programa IPARD kroz mjeru LEADER

eu flag  leader logo  croatian flag

Ipard.jpg 

 

OVAJ PROJEKT SUFINANCIRAN JE SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE

LAG reklama označavanje ulaganja

Nalazite se ovdje: Home Novosti Sadržaj izdvojen po datumu: Studeni 2017