13 Ožujak 2017 In Novosti

U LAG-u "Adrion" je u prva dva tjedna od objave natječaja za male i mlade poljoprivrednike pripremljeno preko 29 prijava ukupne vrijednosti preko 4,3 milijuna kuna. U narednim tjednima nastavlja se s istim tempom, a za pripremu prijava LAG "Adrion" ne uzima nikakvu naknadu.

Realizacijom ovakvih i sličnih projekata ponovno se oživljava prostor Biokova, Vrgoračkog i Imotskom polja te Omiške zagore.

Primjer prijavljenih projekata:

Vrgoračke_jagode.jpeg

 "VRGORAČKI JAGODARI - Jedan od tradicijskih poljoprivrednih gospodarstava je i poljoprivredno gospodarstvo Mile Pervan u kojem nakon suprugove smrti ne odustaje od poljoprivredne proizvodnje već  preuzima OPG, a od najmlađih dana u rad su uključeni sinovi koji ljubav prema jagodama prenose dalje na svoje obitelji. Sredstva će utrošiti na modernu mehanizaciju koju dosada nisu imali, a koji će im olakašati proizvodnju jagoda"
 
 
09 Ožujak 2017 In Novosti

Objavljen je Pravilnik o provedbi mjera Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje od 2017. -2019. g.

Korisnici mjera Nacionalnog pčelarskog programa su fizičke i pravne osobe, upisane u Evidenciju pčelara i pčelinjaka te Registar zajedničke organizacije tržišta te udruge pčelara, županijski pčelarski savezi, znanstveno-istraživačke institucije.

Mjere Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje 2017.-2019. g. čija je provedba obuhvaćena Pravilnikom su: 1. Tehnička pomoć pčelarima i organizacijama pčelara, 2. Suzbijanje štetnika i bolesti pčela, naročito vazooze, 3. Racionalizacija troškova selećeg pčelarenja, 4. Mjere za potporu laboratorija za analizu pčelinjih proizvoda s ciljem potpore pčelarima da svoje proizvode plasiraju na tržište i povećaju njihovu vrijednost, 5. Obnavljanje pčelinjeg fonda, 6. Suradnja sa specijaliziranim tijelima za provedbu programa primijenjenih istraživanja u području pčelarstva i pčelarskih proizvoda, 7. Praćenje tržišta, 8. Poboljšaje kvalitete proizvoda s ciljem iskorištavanja potencijala proizvoda na tržištu.

Nacionalni pčelarski program, Pravilnik i obrasce za podnošeje prijave, zahtjeva za isplatu potopre te sve ostale informacije možete pronaći na POVEZNICI

 

02 Ožujak 2017 In Novosti
Događaju pod nazivom „Doručak s hrvatskih farmi“ kojim se promiču hrvatski proizvođači i kvaliteta domaćih proizvoda prisustvovali su i proizvođači s područja LAG-a „Adrion“. Podršku hvalevrijednom događaju dala je i saborska zastupnica, tajnica-voditeljica LAG-a „Adrion“ Dragica Roščić te stručni suradnik Nikola Kapitanović.
Na Doručku s hrvatskih farmi posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama, Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Splitsko-dalmatinsku županiju.
Događaj je svojim prisustvom uveličao i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja. Ispred organizatora obratio se v.d. ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravk Barać.

Newsletter

Kontakt

Hrvatskih branitelja 31, 21255 Zadvarje

Rad sa strankama:    
Utorak  10:00 - 13:00
Četvrtak 14:00 - 17:00
Osim ponuđenih termina stojimo na raspolaganju i za ostale termine prema dogovoru.
Terenski rad:  Utorak i Četvrtak
  • Tel/Fax: 00 385 21 411 960
  • Gsm: 00 385 99 4369 422, 00 385 99 4369 414

E-mail. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

            Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sufinancirano sredstvima pristupnog EU programa IPARD kroz mjeru LEADER

eu flag  leader logo  croatian flag

Ipard.jpg 

 

OVAJ PROJEKT SUFINANCIRAN JE SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE

LAG reklama označavanje ulaganja

Nalazite se ovdje: Home Novosti Sadržaj izdvojen po datumu: Ožujak 2017