Međunarodna planinska utrka Makarska-Vošac

    

Sedma Međunarodna planinska utrka Makarska – Vošac jedinstvena je manifestacija koja se održava u Parku prirode Biokovo. Ove godine planinska utrka Makarska-Vošac održati će se krajem svibnja 2014. godine a očekujemo brojne natjecatelje i posjetitelje iz Republike Hrvatske i inozemstva.

Međunarodna planinska utrka Makarska - Vošac je po prvi put održana u 2008. godini inicijativom atletskog kluba „Sveti Marko“- Makarska sa sudjelovanjem oko 70 atletičara i rekreativaca iz 20-tak klubova (AK Sljeme Stubica Hrvatski sokol Otok, KA, Tim, Jastreb, Veteran, Žumberak, Rudolf Perešin, Marathon, Marjan, Sveti Marko, Borik, Zagreb, Sveti Ante, Makarska rivijera, ASK Split, Karlovac, Sinj). Od 2009. do 2011. godine natjecanje dobiva novu dimenziju, te se održava po sistemu koji preporuča WMRA – Svjetski savez za planinsko trčanje, što znači u okvirima zadanih gabarita dužine, visine i nagiba staze. Dužine staza na Biokovu su dobro prilagođene 10,7 km za sve kategorije (seniori i seniorke), a visine, s nagibima su za sve kategorije 1320 m – 12.3%.

Planinska utrka ima početnu točku na Makarskoj rivi (0,8 metara nadmorske visine) gdje je startna linija a završava na vrhu Vošac (1422 metara nadmorske visine) na planini Biokovo. Staza je duga 8,6 kilometara uske i nepristupačne staze sa 1309 m uspona što čini ovu utrku jednom od najtežih u Europi. S obzirom da u sklopu održavanja planinskih utrka u Hrvatskoj planinska utrka Makarska – Vošac spada u jednu od najtežih utrka u državi, kao takva svojim karakteristikama može konkurirati za održavanje Europskog i svjetskog prvenstva u planinskom trčanju.  U sklopu održavanja planinske utrke Makarska – Vošac u suradnji s planinarskim društvom „Biokovo“ održati će se i tradicionalni planinarski uspon „Pozdrav ljetu“ što dodatno ukazuje na značaj ove manifestacije i pridonosi boljoj posjećenosti.

 

Newsletter

Kontakt

Hrvatskih branitelja 31, 21255 Zadvarje

Rad sa strankama:    
Utorak  10:00 - 13:00
Četvrtak 14:00 - 17:00
Osim ponuđenih termina stojimo na raspolaganju i za ostale termine prema dogovoru.
Terenski rad:  Utorak i Četvrtak
  • Tel/Fax: 00 385 21 411 960
  • Gsm: 00 385 99 4369 422, 00 385 99 4369 414

E-mail. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

            Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sufinancirano sredstvima pristupnog EU programa IPARD kroz mjeru LEADER

eu flag  leader logo  croatian flag

Ipard.jpg 

 

OVAJ PROJEKT SUFINANCIRAN JE SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE

LAG reklama označavanje ulaganja

Nalazite se ovdje: Home O nama Destinacije unutar LAG-a Međunarodna planinska utrka Makarska-Vošac