VRGORAC - TRAGOM BAŠTINE

Vizuru grada Vrgorca karakteriziraju povijesne građevine koje svjedoče o burnoj srednjovjekovnoj prošlosti. Tvrđava Gradina, stara jezgra Vrgorca s izvornim kulama, župna crkva i gradski Park, perivoj iznimne prirodne i arhitektonske ljepote, kroz minula stoljeća skladno su tkali baštinu, legende, balade i junake.
Rade Miletić oslobodio je Vrgorac od turaka, bio serdar od Vrgorca grada kojeg je opjevao Kačić Miošić. Tragičnu heroinu, opjevanu u baladi Hasanaginica objelodanio je talijanski opat i putopisac Alberto Fortis. Mnoga mjesta Zagore rado je prikazuju svojom. Prema vrgoračkoj predaji Hasanaginica je rodom iz Kokorića. U novije vrijeme, svojim rođenjemu u Vrgorcu, prepoznatljivost grada pod Matokitom ovjekovječio je bard hrvatske književnosti Augustin Tin Ujević. Svjetski putnik, alpinist i autor mnogih dokumentaraca, Stipe Božić, otkrio je u filmu možda jednog od najvećih hrvatskih svjetskih putnika s početka dvadesetog stoljeća, globtrotera i vrgorčanina Matu Šimunovića koji je putovao 19 godina, biciklom, pješice i jedrilicom prevalio 360.000 kilometara na pet kontinenata.
U nezaobilaznom spoju kulturno-povijesnih tema, očuvane tradicijske gradnje, proizvodnje i stila života, sakralnih sajmova i suvremenih manifestacija u ruralnom prostoru Grada Vrgorca stvara se mlada turistička destinacija koja privlači autohtonim šarmom i osvaja goste u potrazi za aktivnim boravkom i doživljajima. Etno sela Kokorići i Veliki Godinj biseri su pučkog graditeljstva, a ruralno okružje osigurava bogatstvo namirnica koje se uzgajaju u okruženju.
 

Newsletter

Kontakt

Hrvatskih branitelja 31, 21255 Zadvarje

Rad sa strankama:    
Utorak  10:00 - 13:00
Četvrtak 14:00 - 17:00
Osim ponuđenih termina stojimo na raspolaganju i za ostale termine prema dogovoru.
Terenski rad:  Utorak i Četvrtak
  • Tel/Fax: 00 385 21 411 960
  • Gsm: 00 385 99 4369 422, 00 385 99 4369 414

E-mail. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

            Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sufinancirano sredstvima pristupnog EU programa IPARD kroz mjeru LEADER

eu flag  leader logo  croatian flag

Ipard.jpg 

 

OVAJ PROJEKT SUFINANCIRAN JE SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE

LAG reklama označavanje ulaganja

Nalazite se ovdje: Home O nama Destinacije unutar LAG-a VRGORAC - TRAGOM BAŠTINE